Tip: Belastingdienst verwacht 40.000 verzoeken om de pensioenregeling aan te passen

Althans volgens de mening van het CDA, zo is in de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel te lezen, dat de pensioenregelingen moet aanpassen per 1 januari 2015.

Een oplossing om deze te verwachten stroom van verzoeken te beteugelen is het verstrekken van modelpensioenovereenkomsten door de Belastingdienst, zegt de Staatssecretaris van Financiën.

Maar modelpensioenovereenkomsten kennen wij al vanwege eerdere aanpassingen van de wetgeving rondom pensioen. De modelovereenkomsten tot nu toe kenden simpelweg alle mogelijkheden voor pensioen die de wet op de loonbelasting bood. Door het ongetoetst toepassen van een dergelijke modelovereenkomst was de pensioenregeling ineens veel ruimer dan eigenlijk de bedoeling was. Daarmee haalde je dus risico’s in huis die je eigenlijk niet wilde.

Dus wees kritisch als een modelovereenkomst wordt aangeboden om de pensioenregeling aan te passen aan de situatie per 1 januari 2015.

Design: Ontwerpstudio Swelheim
Realisatie: Bizzka

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram